Királyi cukormáz - a kész keverék alkalmas cukordíszek készítésére, finom befejező munkákra díszítőzacskó segítségével bevonóanyagokon (esküvői torták), mézeskalácson, kemény péksüteményeken és mindenekelőtt színes virágok készítéséhez. A máz ehető, hófehér és színezhető is. A keverék tökéletesen elnyeli a különböző típusú színeket.
Elkészítés: Adjunk hozzá 55 ml vizet 450 g szitált Royal Icing keverékhez. Keverjük össze a mázat kb. 7-10 perc alacsony sebességen a merev, fehér cukormázért. A cukormáz akkor van készen, ha fényes fehér, elvesztette fényét, és olyan íveket (vonásokat) rajzolhat, amelyek nem esnek vissza. Ha kézi mixert használunk, ügyeljünk arra, hogy ne akadjon be!
Tipp: Adjon hozzá 1 teáskanál vizet 200 g cukormázhoz, ha közepes állagot szeretne, vagy 2 teáskanál vizet a vékony konzisztenciához.
Tárolás: hűvös és száraz helyen tárolandó.