A házi répatortával soha nem tévedhetsz. A sütemény fűszeressége a tetején lévő sajtmáz frissességével csak egyike azoknak a tökéletes kombinációknak, amelyekben sosem fáradunk meg. Ezzel a süteménykeverékkel könnyedén készíthetsz répatortát magad is. Ennek a keveréknek a gazdag fűszeres ízei finomak. Adjuk hozzá a tésztához, ha szeretjük a diót vagy a mazsolát! Ideális egy téli délutánra, húsvéti teára vagy csak bármikor egy csésze kávé mellé. A keverék sárgarépa cupcake készítésére is alkalmas!
Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 175°C-ra (légkeveréses sütő 160°C-ra). Az összetevőknek szobahőmérsékleten kell lenniük. Keverjünk össze 500 g keveréket 80 ml vízzel, 3 tojással (150 g), 150 ml (140 g) növényi olajjal és 150 g reszelt sárgarépával. Ízlés szerint adjon hozzá apróra vágott diót (25 g) és/vagy áztatott mazsolát (40 g). Keverje össze 5 percig, majd öntse a masszát egy kivajazott és bélelt 20 cm-es vagy 22 cm-es kerek tepsibe. Süssük a süteményt a sütő közepén kb. 50-60 perc alatt aranybarnára sütjük. Süssük a cupcakes-eket 25 percig.
Tárolás: hűvös és száraz helyen tárolandó.